Zum Inhalt springen

GORSKO – KOLESARSKE TURE

Nudimo 4 različne ture po otoku Pag, Lun, Stara Novalja, Metajna in številne druge poti. Vključena je vedno čelada, gorsko kolo, steklenica za vodo in vodnik.

Na tej poti se odpeljemo od oljčnih nasadov Luna, najbolj eksotičnega dela otoka, stoletja nedotaknjenega, s kar več kot 80.000 oljkami. Posebej zanimivih je 1500 divjih oljk, ki so v povprečju stare 1200 let (najstarejše tudi do 2000 let).Skozi oljčne nasade se razprostira približno 7 km makadamske ceste. Vas Lun in Tovarnele sta severozahodni končni točki otoka Pag.

Po makadamski cesti bomo šli skozi vznožje najvišjega vrha otoka Pag, Sv. Vid. Skozi mesto Pag gremo mimo muzeja znamenite paške čipke, ki je del dediščine Unesca in kulturne dediščine Hrvaške. Pot nadaljujemo mimo muzeja soli, kjer si lahko ogledate, kaj je na otoku Pag tradicionalno potrebno, da sol pride na naše mize.

Ta kolesarska tura nas vodi po makadamski cesti skozi ornitološki rezervat Kolansko Blato.Ta rezervat je eden redkih preostalih močvirnih habitatov Sredozemlja, pomembno za selitev in prezimovanje močvirskih ptic. Vzpon na vrh Sv. Vid, ki je najvišji vrh otoka Pag (348 m). Ogled vasi Kolan in obisk sirarne Gligora, ki je za svoj sir prejela številne svetovno znane nagrade. Degustacija sira in drugih izdelkov.

Pot nas vodi skozi vas Stara Novalja in naprej po makadamski cesti skozi Zaglavo. Tu vidimo kamniti del otoka, ki je zaradi neviht in soli skoraj brez rastlinja. Zato to območje pogosto imenujemo “lunina pokrajina”. Ob morju, čudovit panoramski razgled pot nadaljujemo do Metajne. Peljemo se tudi skozi polje, imenovano Novaljsko polje in mimo kleti Boškinac, ki je ena najbolj znanih znamenitosti otoka Pag.


Kontakt in Rezervacija

Pag Active Hotline: Ponedeljek – Petek 8:00 – 20:00
🇪🇺 +386 (40) 636263

Okrog ure
📱 +386 (40) 636263 (Whatsapp)
📧  team@tpr.reisen