Zum Inhalt springen

O OTOKU

Otok Pag je ena izmed najbolj priljubljenih poletnih destinacij na Hrvaškem. Pag se nahaja na severnem delu jadranske obale in je s kopnim povezan z mostom Paški most. Pag je peti največji hrvaški otok in ima tudi najdaljšo obalo – 269,2 km.

Prvo in največje mesto ob vstopu na otok nosi isto ime – Pag. Pag je precej mirno mesto z dobrimi nakupovalnimi centri in številnimi restavracijami. Mesto je zelo primerno za družine, ki želijo preživeti čudovite poletne počitnice na tem otoku. Drugo in veliko bolj znano mesto na otoku je Novalja. Novalja je najbolj znana po zabaviščni destinaciji tik ob mestu – plaži Zrće.

NAJ ZNAMENITEJŠE PLAŽE

Ko gre za plaže, je Pag otok z največ peščenimi plažami na Hrvaškem – natančneje 27 kilometrov plaž. Preberite si nekaj o nekaterih najbolj priljubljenih in najlepših plaž na otoku:

Plaža Prosika, Pag – glavna plaža mesta Pag. Plaža je kombinacija majhnih kamnov in peska. Kot nalašč je za družine z otroki zaradi številnih dodatkov, kot so tobogani, pedalini in igrišča. Odrasli si lahko najamejo vodni skuter, igrajo odbojko na mivki na igrišču v bližini ali spijejo hladno pivo v baru.

Plaža Čista, Kolan – se nahaja 5 kilometrov od Novalje, tik ob Kolanu. Ob plaži je veliko parkirišče, če greste z avtomobilom. V bližini je restavracija, kamor se lahko odpravite na kosilo ali kavo, najamete pa lahko tudi pedaline.

Plaža Ručica, Metajna – ni kot nobena druga! Popolnoma obdana z nedotaknjeno naravo in v bližini ni nič drugega kot majhna kavarna in restavracija s hitro prehrano. Vegetacija na tej plaži ne uspeva, zato morate prinesti senčnik in kremo za sončenje. Plaža ni tako priljubljena med turisti, tako da lahko uživate v mirnem okolju.

KAKO DO TJA?

ThNa otok Pag lahko pridete na dva načina. Prva je prečkanje Paškega mostu, druga pot do otoka pa je s trajektom. Vožnja s trajektom je pogosto boljša izbira, še posebej za obiskovalce iz Nemčije, Avstrije in Švice, to je najhitrejša pot glede na potovalno razdaljo. Kljub temu poleti ne smete podcenjevati ogromnega navala turistov na trajektu.

HRANA IN VINO

Med bivanjem na Pagu morate poskusiti dve sestavini – sir in jagnjetina v kombinaciji s popolnim okusom dalmatinskega vina. Paški sir, ki slovi po neverjetnem okusu, ki ujame močan značaj suhega zimskega vetra. Kremasto rumenkasti Paski Sir, ki je pridelan na hrvaškem otoku Pag, je uvrščen med deset najboljših sirov na svetu. Če ste ljubitelj gastronomije, je za vas ustvarjen ogled sira in vina. Rezervirajte svojo degustacijsko turo pri nas in poskusite nekaj najboljših vin in sort sira na Hrvaškem!

SUNSET LOVERS

Že si želite uživati v čudovitih trenutkih sončnega zahoda, je otok Pag prava lokacija za vas!

Sunset pictures_2560x1080 copy 2
Sunset pictures_2560x1080 copy 3
Sunset pictures_2560x1080 copy 4
Sunset pictures_2560x1080 copy
Sunset pictures_2560x1080
previous arrow
next arrow

Kontakt in Rezervacija

Pag Active Hotline: Ponedeljek – Petek 8:00 – 20:00
🇪🇺 +386 (40) 636263

Okrog ure
📱 +386 (40) 636263 (Whatsapp)
📧  team@tpr.reisen