Zum Inhalt springen

AVANTURA S KAJAKOM

Najlepše plaže in zalivi otoka Pag vas vabijo na avanturo s kajakom pod strokovnim vodstvom. Počitnice preživite aktivno in uživajte v veslanju, ki vas bo pripeljalo do čudovitih razgledov. Razgibana pokrajina vam bo vzbudila radovednost in spodbudila domišljijo.

Naša kajaška tura traja približno 3,5 – 4 ure, kjer se ustavimo na najlepših točkah zaliva. Vključen je tudi transfer do Metajne.

REZERVACIJA

Searching Availability…

KAJAK OPREMA

Kajaki so sedeči in primerni za dve odrasli osebi, možen je dodaten sedež za otroka do 12. leta, obstajajo pa tudi kajaki za eno osebo. Vsak kajak je opremljen z vodotesno vrečko s prostornino 20 litrov, v katero lahko pospravite dokumente, fotoaparat, suha oblačila, hrano, pijačo, telefon. Veslo in rešilni jopič je na voljo za vsakega udeleženca, vendar se le zanj vzame deposit. V hladnejšem ali vetrovnem vremenu boste dobili kratek neopren in čevlje.

OSEBNA OPREMA

S seboj prinesite kratko majico, kopalke, brisačo za na plažo, sandale ali športne čevlje za vodo. V hladnejših dneh, pa majice z dolgimi rokavi. Če nosite očala, jih zavežite z vrvico. Organizator izleta ne odgovarja za izgubljene ali poškodovane predmete.

PROGRAM

Začnemo z ogledom v vasi Metajna. Po uvodnih navodilih vodnika za kajak in pripravi začnemo z izletom. Izlet s kajakom se začne proti plaži Zaglava, kjer so veliki borovci s prijetno senco. Mimo plaže Ručica, ki je znano in navdihujoče ozadje številnih filmskih, glasbenih in modnih scen, bomo v jugovzhodni smeri potovali ob obali do plaže Beriknica, kjer je predviden prvi postanek za kopanje. Plažo krasi naravna formacija treh velikih kamnov v morju in skale Stogaj, ki jo lahko vidimo z obale in zaradi katere je Beriknica postala nedvomen simbol otoka Pag. Stogaj je skala nenavadne oblike in impresivna plezalna priložnost, ki privablja pohodnike z vsega sveta. Nadaljujemo do čudovite peščene plaže Slana. Najbližja plaža Malin je skrita prodnata plaža, ki se nahaja na ožini Paga, v bližini katere je izvir čiste pitne vode. Ob obali lahko pridete do jame Gače v dolžino približno sto metrov. Prehod skozi to jamo je priporočljiv le dobrim plavalcem in na lastno odgovornost. Sprehodite se lahko po prvem delu jame, nato pa postopoma prispete do morja in zaplavate proti izhodu. Pot se nadaljuje proti plaži Veli Zaton z zanimivo konfiguracijo in kristalno čistim morjem, delom obroča Paškega zaliva, ki ga sestavlja 27 km plaže. Po premoru se pot nadaljuje nazaj proti Metajni.