Zum Inhalt springen

BRDSKI BICIKLIZAM

Nudimo ukupno 4 različita obilaska otoka Paga – kroz Lun, Staru Novalju, Metajnu i po brojnim drugim stazama. U sve izlete su uključeni: Giant brdski bicikl, kaciga, boca za vodu i pratnja stručnog vodiča.

 

U ovoj turi Vas vodimo u lunjske maslinike. Netaknut stoljećima, s oko 80 000 stabala masline, ovo je najegzotičniji dio otoka. Najzanimljivije su divlje masline kojih ima oko 1500, a prosječna starost im je 1200 godina (najstarija je čak 2000 godina stara). Bicikliramo oko 7 km po makadamu kroz maslinike, te kroz najsjevernije točke na otoku, sela Lun i Tovarnele.

Makadamskim putevima prolazimo kroz pobrđe najvišeg vrha otoka Paga (Sveti Vid). Posjećujemo i grad Pag, poznat po muzeju paške čipke, uvršetene u nematerijalnu baštinu UNESCA i kulturnu baštinu republike Hrvatske.

U ovoj turi bicikliramo makadamskim cestama kroz ornitološki rezervat Kolanjsko blato. Ovo područje jedno je od rijetkih močvarnih staništa na Sredozemlju i važno je za zimski boravak i selidbu močvarnih ptica selica. Penjemo se i na najviši vrh otoka, Sveti Vid, na nadmorskoj visini od 348 metara.

Put nas vodi kroz mjesto Stara Novalja, makadamskim putevima kroz Zaglavu. Ovdje upoznajemo kameniti krajolik otoka koji je posljedica razorne bure i soli. Ovaj dio često se naziva i mjesečevim krajolikom. Bicikliramo uz more, uživajući u prekrasnom pogledu na putu do Metajne.


Kontakt, savjeti i booking

Pag Active Hotline: Ponedjeljak – Petak 8 – 20
🇪🇺 +49 731 96338860

Dežurna linija
📱 +49 731 96338860 (Whatsapp)
📧  team@zrce.eu